Du visar för närvarande Presentation av kurserna våren 2024

Presentation av kurserna våren 2024

Valpkurs

Vem vill inte ha en glad och leksugen valp som vill vara med sin förare?

Vi leker fram ett samarbete mellan hund och förare genom roliga och spännande övningar. En mycket rolig kurs för både valp och förare.

Mixkurs

Den här kursen passar dig som är sugen på att ha roligt med din hund samtidigt som ni lär er nya saker. Här kommer ni att få prova på flera olika roliga aktiviteter som ni kan göra tillsammans med din hund. Ni kommer få prova på viltspår, balansboll, dogparkour, nosework och rallylydnad.

Det här är en mycket rolig och spännande kurs för både hund och förare.

Rallylydnad, nybörjare

Rallylydnad är en hundsport/aktivering där man går en bana och gör olika typer av lydnadsövningar. Man kan tro att det går på tid men det gör det inte. Här gäller det att ha roligt med sin hund. Momenten man tränar på är tex. att hunden ska gå runt föraren eller att föraren ska gå runt hunden. Det finns även moment som sitt, ligg och stå.

På kursen kommer du att få lära dig alla moment som ingår i nybörjarklass. Vi kommer träna på ett lustfullt sätt. Hundar och förare kommer vara glada och nöjda efter träningen.

Rallylydnad, fortsättning

Här kommer ni få lära er alla skyltar i fortsättningsklassen. Ni kommer få finslipa på samarbetet och få ett flyt i banan och i de olika momenten. Ni kommer även få träna på stadga så att hunden klarar av att hålla momenten.

Så är du intresserad av att få ett bättre samarbete och ett flyt på Rallybana eller du kanske är sugen på att ta upp er i fortsättningsklass så är det här kursen för dig.

Kursen passar även dig som känner att du tröttnat på nybörjarskyltarna och vill lära dig fortsättningsklass.

Kantarellsök

Vill du hitta skogens guld tillsammans med din hund? Då är den här kursen för dig. Ni kommer få lära er hur ni lär hunden att hitta kantareller. Efter som det är en helgkurs så kommer ni få lära er hur ni kommer vidare och hur ni ska fortsätta träningen så att hunden blir  säker på att hitta kantareller. Sedan har ni sommaren på er innan augusti kommer och det är dags att på allvar leta kantareller.

Den här aktiviteten är mycket bra hjärngympa för hunden och föraren får samtidigt kantareller så alla vinner på det!

Nosework som aktivering

Här lär du hunden söka efter eukalyptusdoft. Aktiviteten är en mycket bra hjärnaktivitet för hunden. Hunden behöver få använda sin nos. Söka efter eukalyptus kan man både göra inne och ute. Du får en bra nosaktivitet när det tex. är dåligt väder men hunden behöver göra något.

Du kommer få lära dig hur du lär in doften, hur man kan tänka när hunden ska söka. Du kommer även få prova på att söka på olika ställen och hur du kan klura till söken.

Startset ingår i kursen.